De Drôme Provencale

Wat te doen en wat te zien in
De Drôme Provencale

In de Drôme Provencale treft u steden met een rijke historie. Op korte afstand van Montbrun-les-Bains vindt u interessante steden zoals Nyons, Buis les Baronnies, Valreas, Carpentras, Cavaillon, Apt, Manosque en Sisteron.

 

 
Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag
Bédoin Avignon Buis les Baronnies Avignon Avignon Avignon
Bollène Mormoiron Sault Nyons Carpentras MONTBRUN-LES-BAINS
Mazan Vaison-la-Romaine Villes-sur-Auzon Orange Châteauneuf-du-Pape Sisteron

De Mont Ventoux, Lure, Luberon en Baronnies verbergen hun magische en schilderachtige plekjes zoals La Fontaine de Vaucluse, Rousillon met zijn okerkleuren en Pays d'Apt met zijn hoog op de heuvels geplaatste dorpen. Tijdens uw tour op de fiets of bij de beklimming van de Mont Ventoux doet u geweldige indrukken op, tenzij u zich volledig concentreert op de prestatie om de top van de Mont Ventoux te bereiken en alleen de top van de kale berg in het vizier heeft. U kunt vanuit het kasteel op de fiets vertrekken en vanaf Sault de klim beginnen.

informatie over de Mont Ventoux

Het landgoed en wijnhuis Château Pesquié

Het landgoed en wijnhuis Château Pesquié is een bezoek meer dan waard. Het is gelegen in Mormoiron en is eigendom van de familie Bastide. In het begin van de jaren '70 hebben Odette en René het domaine gekocht. Bij Pesquié werken ze met een 9-tal rassen. De wijngaard ligt ver ten zuiden van de Rhône-vallei maar door de hoogte en de frisheid van de Ventoux hebben zo ook hun functies en invloed op de kwaliteit van de wijnen. Die kwaliteit kunt u zelf beoordelen door ze te bezoeken.

Website van wijnhuis Château des Pesquié

Parapenten, paragliding

Vanwege het uitstekende, mediterane klimaat zijn er vaak gunstige luchtstromingen in de omgeving en is het mogelijk om te parapenten, oftewel zweefvliegen.Met al meer dan 22 jaar ervaring begeleiden ze u met de best mogelijke voorwaarden en veiligheidseisen. Ze kennen het gebied als geen ander en hebben daarom een uitstekende kennis van de aërologie in die regio een ideaal terrein voor wandelaars en een uitzonderlijke plaats geschikt voor paragliding.

Lees alles over paragliding in de Drôme Provencale

De grotten van  Le Thor

In Le Thor zijn de grotten van Thouzon die u kunt bezoeken van 1 april tot en met eind oktober. In de volksmond heet het dat je ondergrondse juwelen zult zien.In een bijna vlakke gang loopt u in de fossiele bedding van een onderaardse stroom. Zo dringt u door in de betoverende wereld van holen en spelonken. De grot van Thouzon is werkelijk een juweeltje. Bovendien is het de enige grot in de Provence die voor het publiek toegankelijk is gemaakt.

142, Impasse des Sablières
84250 Le Thor
+33 (0)4.90.33.93.65

Bekijk hier de website van de grotten van Thouzon