Montbrun les Bains

Montbrun les Bains

Het dorp Montbrun-les-Bains bestaat eigenlijk uit twee delen. In het oude deel met zijn pittoreske straatjes vindt u resten van een feodale burcht, een Romaans kerkje en de klokkentoren die deel uitmaakte van de vestingmuren. In deze muren bevinden zich eveneens de fonteinen van "La Justice" en "du Bourreau" die u het verhaal en de legendes van het dorp vertellen.

 

In het lagere, moderne, gedeelte van Montbrun-les-Bains bevinden zich winkels, restaurants en een postkantoor. Gekozen tot één van Frankrijk's mooiste dorpen tussen Avignon en Sisteron, in het hart van een regio waar de natuur op elk moment volop bloeit. Gelegen aan de voet van de "Mont Ventoux" telt Montbrun-les-Bains gemiddeld 240 zonnige dagen per jaar. De omgeving is op vele manieren ontluikend. De mens heeft zich prima aangepast aan de natuurlijke omgeving die nagenoeg ongerept is.

Le cafe des tilleuls

Ontdek het Cafe des Tilleuls in Montbrun les Bains. Uw gastheer Dominique de Bortoli heeft er een zaak van gemaakt waar je op het terras of binnen een kop koffie, een glas bier van de tap en andere dranken kunt nuttigen of een vers ijsje kunt eten en daarnaast, in hetzelfde pand een boekhandel voor kranten, tijdschriften en regionale literatuur waaruit u heel veel informatie over de omgeving kunt halen. Voor de lokale bevolking is het café ook een middelpunt. Kortom, een locatie en kansen om u tussen de vriendelijke, locale bevolking te begeven.